Waterpleinen en bedriegertjes

De kwaliteit van de buitenruimte bepaalt de uitstraling
van een stad of dorp.

Waterpleinen

Maak een plein een belevenisplein met water

De kwaliteit van de buitenruimte bepaalt de uitstraling van een stad of dorp. Met decoratieve elementen als een waterplein creëert u impact, 24 uur per dag. Zo’n waterplein kan uiteenlopende vormen aannemen. Maar altijd is het een deel van de buitenruimte waar water de hoofdrol speelt. Met fonteinen – van groot tot klein – die het oog van passanten trekken.

Fontis heeft veel ervaring met de aanleg van waterpleinen. In nauw overleg met stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en infrabedrijven nemen we het waterzijdige gedeelte voor onze rekening. En dat niet alleen, we komen ook met ideeën die inspireren om uw waterplein nog méér die centrale functie te geven. Zodat een bezoek aan een stad of een dorp vooral de belevenis wordt die u voor ogen staat.

Bedriegertjes

De speelse straatartiesten

Het blijft altijd intrigeren bij groot en klein: zo’n serie kleine fonteinen die onverwacht aan en uit staan. ‘Bedriegertjes’ heten die straatfonteinen in het jargon. Het zijn straatartiesten eerste klas: of je wilt of niet, je blijft kijken wanneer het water weer de lucht in schiet. (En wie het aandurft om er tussendoor te lopen!) Fontis creëert die bedriegertjes die ook bij u in de buitenruimte voor een glimlach zorgen.

Technisch gezien zijn het fonteinen met een computergestuurde aansturing. In een ‘loop’ (een programma) van bijvoorbeeld 10 minuten opereren die fonteinen volgens een vast patroon. En met verlichting – zoals rgb, in alle kleuren van de regenboog – is er ook in het donker een spectaculair waterspel mogelijk.

Heeft u vragen of wilt u advies?
Bel naar 0186 610 930 of mail ons voor al u vragen.

waterpleinen en bedriegertjes - Fontis - 4

waterpleinen en bedriegertjes - Fontis - 7

bedriegertjes

waterpleinen en bedriegertjes - Fontis - 11

Meer projecten bekijken?

In de loop van de jaren hebben we honderden uiteenlopende projecten gerealiseerd.